fbpx

primaria-aricestii-rahtivani-excedent-bani-cont.jpg

În timp ce multe dintre primăriile din Prahova fie s-au împăcat cu gândul că nu vor avea niciodată bani de investiții din bugetul local, iar altele că localitățile pot fi salvate numai de fondurile europene, la nici 20 de kilometri de Ploiești, administrația locală are suficienți bani în conturi încât să suporte lucrări de zeci de milioane de euro. Este cazul comunei Ariceștii Rahtivani, localitatea care are un excedent de 18 milioane de euro.

După 2017, când au crescut fantastic cheltuielile de funcționare, zeci de primării din Prahova s-au văzut „puse la zid” în sensul că, din bugetul local, nu pot să suporte nici măcar cheltuielile de funcționare. Despre investiții, localitățile se pot dezvolta numai în baza parteneriatelor cu Consiliul Județean sau dacă reușesc să atragă finanțare de la Uniunea Europeană.

Citește și: Comuna Aricești Rahtivani are cel mai mic număr de asistați social din Prahova

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La Ariceștii Rahtivani situația este însă cu totul alta. Excedentul pe anul trecut se cifrează la 18 milioane de euro, cu mult peste excedentul Ploieștiului, de exemplu, care este de numai 3,5 milioane de lei. Asta pentru că, de-a lungul timpului, dată fiind atractivitatea terenurilor de pe raza localității, aici s-au dezvoltat parcuri industriale care generează venituri la bugetul localității. Ariceștii Rahtivani este, de altfel, localitatea cu numărul cel mai mic de asistați sociali.

„Avem în excedent 18 milioane de lei, bani pe care ne-am propus să-i direcționăm pentru realizarea canalizării pe o distanță de 51 de kilometri. Lucrările de canalizare sunt estimate undeva la 12 milioane de euro, proiectul vizând și realizarea a trei stații de epurare.O altă parte din bani va fi direcționată către sala de sport de la Nedelea și, tot din excedent, ne-am propus înlocuirea conductei de apă din satul Aricești”, a declarat pentru Observatorulph.ro Alexandru Cristea, primarul comunei.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg