fbpx

cazuri-gripa-scoala.jpg

În timp ce la nivel național, Ministerul Sănătății a anunțat că avem epidemie de gripă, la Ploiești, miercuri, au fost raportate noi cazuri de gripă și de infecții respiratorii acute la nivelul unităților de învățământ.

Dacă până săptămâna trecută la nivelul unităților de învățământ erau confirmate numai patru cazuri de gripă, acum se vorbește de zeci de preșcolari și elevi diagnosticați cu virusul gripal.

Potrivit ultimei raportări, de miercuri, de la ora 10.00, au apărut noi cazuri de copii diagnosticați cu gripă sau cu infecții respiratorii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Lista școlilor și grădinițelor din Prahova unde au fost raportate cazuri de gripă

Astfel, la Școala Generală „Andrei Mureșanu” a apărut un nou caz de gripă la un copil care figurează la grupa mare la grădiniță, iar la Școala Gimnazială „Henri Mathias Berthelot” au fost raportate 22 de viroze respiratorii noi la elevi din învățământul primar, față de cele 54 de cazuri raportate ieri, la ora 10.00. Un alt caz de gripă a fost raportat la Grădinița nr. 23.

Citește și: Condiția pentru ca școlile din Prahova să se închidă din cauza gripei

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că, la nivel național, a fost declarată epidemie de gripă. Acest lucru, potrivit oficialilor din minister, nu va conduce la suspendarea cursurilor școlare. Acest lucru se poate realiza numai în cazul în care se constatată că peste 20 % dintre elevi absentează din cauza gripei.

Citește și: Epidemie de gripă, declarată la nivel național

Oficialii din Ministerul Sănătății au solicitat intensificarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor, în speță realizarea triajului epidemiologic în școli și trimiterea copiilor care prezintă simptome de boală acasă pentru a fi duși de părinți la medicii de familie.

Numărul deceselor înregistrate în Prahova din cauza gripei a ajuns la opt, în timp ce la nivel național au fost raportate 54 de decese.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg