fbpx

epidemie-gripa-comitet-judetean-situatii-urgenta.jpg

Ministerul Sănătății a declarat, miercuri dimineață, că la nivel național avem epidemie de gripă, ceea ce înseamnă că numărul îmbolnăvirilor a depășit cu mult pragul estimat pentru această perioadă. În acest context, prefectul județului a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea analizării situației din Prahova.

Prahova se numără pe lista județelor unde au fost confirmate un număr mare de decese din cauza gripei. În acest sezon, opt prahoveni și-au pierdut viața din cauza virusului gripal, la nivel național fiind înregistrate 54 de decese..

Citește și: Încă două persoane au murit de gripă în Prahova

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în această dimineață că declararea epidemiei de gripă nu va conduce automat la suspendarea cursurilor școlare. Acest lucru poate avea loc numai în cazul în care la o unitate de învățământ, într-o clasă, se constată un absenteism mai mare de 20% din cauza gripei sau dacă la aceeași clasă s-au înregistrat trei cazuri de gripă.

Citește și: Epidemie de gripă, declarată la nivel național

La fel ca și până acum, la nivelul unităților de învățământ se pune accent deosebit pe triajul epidemiologic, iar în cazul în care anumiți preșcolari și elevi prezintă diverse forme de viroze vor fi trimiși acasă, în vederea prezentării la medicul de familie.

În altă ordine de idei, ministrul Sănătății a recomandat în continuare vaccinarea populației, dar și a personalului medical, precum și refacerea stocurilor de substanțe dezinfectante la nivelul spitalelor.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg