fbpx

pediatrie.jpgPerioada de viroze, dar și panica generală, iscată la nivel național de cazurile grave și chiar mortale de gripă, au dus la supraaglomerarea activității medicilor pediatri de la Spitalul Municipal Câmpina. Adresabilitatea a fost chiar și de peste o sută de pacienți/zi în week-end-ul prelungit.

Față de perioadele precendente, părinții sunt mult mai panicați chiar și la cele mai mici pusee febrile sau de tuse.

Lucru acesta s-a văzut și în activitatea medicilor pediatri de la SMC care, în ultimele săptămâni, consultă și cazuri care ar putea fi ținute sub control acasă sau ar putea fi consultate de medicii de familie, după cum susțin aceștia. Pentru a evita nervozitatea, perioadele lungi de așteptare într-un spațiu îngust, unde microbii se pot transmite cu ușurință de la unii la alții, cadrele medicale fac apel la calmul părinților.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Îi rugăm să nu mai vină la Urgențe pentru fiecare episod febril. Să-i hidrateze bine pe cei mici și să le administreze antitermice dacă fac febră, dar organismul răspunde la medicație, iar starea copilului este, în general, bună. Bineînțeles că nu recomandăm același lucru dacă starea de rău persistă, dacă cel mic este apatic, iar febra nu cedează la medicația administrată“, ne-a declarat dr. Nicoleta Bădișor, șeful Secției de Pediatrie, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. 

Sfârșitul trecut se săptămână, în care preșcolarii și elevii au avut patru zile libere, a fost unele „de foc“ pentru pediatri care au avut de consultat și peste o sută de pacienți pe zi.

Aceasta a completat că toate paturile din secția pe care o administrează sunt ocupate, fiind și cazuri de doi pacienți în pat. „Da, sunt mămici internate cu câte doi copii care dorm în același pat. Din fericire, nu sunt cazuri foarte grave. Cât despre partea de tratament, avem în spital tot ceea ce ne trebuie”, ne-a asigurat dr. Bădișor.

Secția de Pediatrie de la Spitalul Municipal din Câmpina dispune de 35 de paturi pentru sugari și copii mari.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg