fbpx

spitalul-judetean-ploiesti-gripa-terapie-intensiva.jpg

Numărul persoanelor în stare gravă din cauza gripei, care au ajuns la Spitalul Județean Ploiești, crește de la o zi la alta. Luni dimineață, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești erau nouă persoane, dintre care opt erau intubate.

Din totalul de nouă persoane internate la Secția de Terapie Intensivă, opt pacienți sunt intubați, în condițiile în care vineri, la Spitalul Județean Ploiești, erau internate patru persoane în stare gravă.

„La Secția de Terapie Intensivă sunt internate nouă persoane, iar în cazul a trei pacienți a fost confirmat virusul gripal”, a confirmat, pentru Observatorulph.ro, dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești, care a precizat că, în cazul tuturor pacienților au fost recoltate probe de sânge și transmise pentru analize la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Medicii atrag atenția, însă, că nu în toate cazurile de infecții respiratorii se recomandă prezența la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

Citește și: Accesul vizitatorilor a fost interzis la două secții de la Spitalul Județean Ploiești

„Pacienții care au gripă au o simptomatologie aparte. Aceștia prezintă febră de peste 39 - 40 de grade Celsius, iar saturația de oxigen în sânge este mai mică. Dacă în mod normal este de 95 - 100%, în cazul unui astfel de diagnostic saturația este de 60%. Acesta este și motivul pentru care recomandăm ca în cazul în care persoanele nu au un motiv special de a se prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe să nu vină, pentru că există un risc crescut de contactare a virusului de la persoanele care prezintă într-adevăr virus gripal”, a precizat dr. Violeta Tănase.

În cazul în care vorbim de infecții ale căilor respiratorii se recomandă prezența persoanelor la medicii de familie, în baza unei programări prealabile.

Citește și: Încă un deces în Prahova din cauza gripei! Numărul victimelor a urcat la șase

De la începutul sezonului, șase prahoveni au decedat din cauza gripei.

Foto cu caracter ilustrativ

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg