fbpx

gripa-spitalul-judetean-statistica-dsp-prahova.jpg

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou, la nivel național, cu peste 20% faţă de nivelul așteptat, au anunțat specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății. În Prahova, oficial, de la începutul sezonului de supraveghere au fost înregistrate 122 de cazuri de gripă din care au fost confirmate 26. Cinci prahoveni și-au pierdut viața, de la începutul acestui an, din cauza virusului gripal.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a emis vineri un comunicat de presă prin care a reluat setul de recomandări la adresa populației, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul gripal.

Citește și: Cinci prahoveni, în stare gravă, la Spitalul Județean Ploiești, din cauza gripei

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, DSP Prahova a prezentat situația cu privire la numărul de persoane care au fost diagnosticate cu gripă.

Astfel, potrivit situației prezentate de DSP Prahova, numai în intervalul 14 - 20 ianuarie au fost înregistrate 6.405 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 1.133 de pneumonii și 95 de cazuri de gripă clinică (pentru care nu există rezultatul de laborator de confirmare a gripei).

„De la începutul sezonului de supraveghere (săptămâna 40 a anului 2018) au fost înregistrate 122 de cazuri de gripă din care 26 au fost confirmate și cinci decese”, se arată în comunicatul DSP Prahova.

Recomandările DSP Prahova pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă:

comunicat-dsp-1.jpg

comunicat-2-dsp-prahova.jpg

3-dsp-prahova.jpg

dsp-prahova-4.jpg

cazuri-gripa.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg