fbpx

transbucegi.jpg

Drumul Județean 713, cunoscut sub numele de Transbucegi, a fost închis circulație încă de ieri, având în vedere condițiile meteo nefavorabile și riscului de producere de avalanșe.

La munte, în special la altitudini mai mari, a nins mult, iar stratul de zăpadă este istabil, existând risc de avalanșe. IPJ Dâmbovița a anunțat încă de ieri închiderea circulației pe DJ 713 ca urmare a riscului mare de producere a avalanșelor.

Citește și: Circulație închisă pe DJ 713, faimosul Transbucegi, care face legătura între Dâmbovița și Prahova. Avertismentul Poliției pentru șoferi

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit ANM, există „un risc crescut îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din zonele adăpostite. Partea superioară a stratului este mediu stabilizată, iar la suprafață se întâlnesc câțiva cm de zăpadă proaspătă, dar stratul urmează să mai crească în intervalul următor. Stratul instabil din partea superioară va aluneca chiar și la supraîncărcări slabe conducând la avalanșe medii, în unele cazuri putând fi angrenate și straturile inferioare cu volume mai importante de zăpadă. La altitudini mai mici de 1800 m stratul s-a consolidat ușor. Și aici, un risc crescut îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din zonele adăpostite. Pe pantele suficient de înclinate declanșările de avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii sunt posibile, chiarși la supraîncărcări slabe. Spontan se pot declanșa scurgeri sau avalanșe de topire la altitudini joase”.

IPJ Dâmbovița a lansat încă de ieri un avertisment pentru conducătorii auto să nu se aventureze să străbată acest drum.

drum-dj713.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg