fbpx

persoane-internate-gripa.jpg

Numărul prahovenilor în stare gravă din cauza gripei, internate la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, a ajuns la cinci.

Toate cele cinci persoane care sunt internate, vineri, la Secția de Terapie Intensivă la Spitalul Județean Ploiești sunt intubate și în stare gravă.

Citește și: Accesul vizitatorilor a fost interzis la două secții de la Spitalul Județean Ploiești

„În cazul a trei pacienți a fost confirmat virusul gripal, iar în alte două situații există suspiciune de gripă”, ne-a declarat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești.

Citește și: Patru persoane, în stare gravă, din cauza gripei, la Spitalul Județean Ploiești

La nivel național, specialiștii din Ministerul Sănătății au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic, motiv pentru care s-a luat ca măsură inclusiv închiderea tuturor școlilor în data de vineri, 25 ianuarie.

Citește și: Operații amânate la Spitalul Județean Ploiești, din cauza gripei. Se fac doar intervenții chirurgicale urgente

Conform ultimelor raportări, din săptămâna 14 - 20 ianuarie, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% față de nivelul așteptat.

Citește și: Vineri, 25 ianuarie, toate școlile din România vor fi închise, din cauza gripei. Anunțul de ultimă oră al Ministerului Sănătății

În cazul în care situația privind numărul cazurilor de gripă se va menține la un nivel crescut va fi declarata epidemia de gripă, a anunțat Ministerul Sănătății.

Foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg