fbpx

hora-politicieni.jpg

De „Mica Unire” politicienii au renunțat la alocuțiunile lungi și s-au prins de mai multe ori în horă. Nu au lipsit ceremoniile militare și depunerile de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită în trei zone ale Ploieștiului. Manifestările au debutat la ora 10.00, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, în acordurile fanfarei Consiliului Județean Prahova.

În ciuda ploii mărunte și a frigului, după scurte alocuțiuni și depuneri de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, politicienii s-au grăbit să se prindă într-o scurtă horă, având în vedere că la ora 11.00, în fața Primăriei Ploiești erau programate noi ceremonii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După același model, politicienii s-au strâns în fața sediului Primăriei Ploiești, de data aceasta momentul fiind marcat și de dezvelirea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

După instalarea gărzii de onoare, după dezvelirea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza în prezența membrului de onoare al Academiei Române, Constantin Bălăceanu-Stolnici, dar și a reprezentanților din Ministerul Culturii, a reprezentanților Uniunii Elene din România și a numeroase personalități, după o scurtă ceremonie religioasă, politicieni au renunțat la alocuțiuni și s-au prins din nou în horă, sub privirile ploieștenilor care au încercat să imortalizeze momentul.

Manifestările au continuat apoi la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, unde au avut loc noi depuneri de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg