fbpx

gripa-spitalul-judetean-ploiesti.jpg

Numărul persoanelor care ajung la spital din cauza gripei crește de la o zi la alta. Patru persoane sunt în stare gravă la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, iar alte peste 20 de persoane sunt la Secția de Boli Infecțioase.

Numărul cazurilor de gripă confirmate crește de la o zi la alta în Prahova. Patru persoane sunt în Terapie Intensivă la Spitalul Județean Ploiești. Toate cele patru persoane sunt intubate, în stare gravă. Alte două persoane suspecte de gripă sunt internate la Secțiile Boli Interne I și Boli Interne II.

Un număr mult mai mare de persoane sunt internate la Secția de Boli Infecțioase. Zece dintre pacienți au diagnostic clinic de gripă, în șase cazuri virusul gripal a fost confirmat, iar în cinci cazuri există diagnostic de suspiciune de gripă. Din cele 21 de persoane internate aici, trei sunt copii, în două cazuri fiind confirmat virusul gripal, iar într-un caz existând diagnostic de suspiciune de gripă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În cele mai multe cazuri vorbim despre adulți care nu sunt vaccinați și care au boli asociate. Acesta este de altfel tablou comun al pacienților diagnosticați cu gripă. Vorbim și de o imunitate scăzută pentru acești pacienți, din cauza bolilor cronice. În acest context sunt absolut necesare măsuri de precauție. Spălatul pe mâini, evitarea aglomerației, dar și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției primelor semne de boală sunt câteva recomandări de care populația trebuie să țină cont”, a declarat pentru Observatorulph.ro Florin Pușcariu, directorul medical Spitalului Județean Ploiești.

De la începutul sezonului, cinci prahoveni au murit din cauza gripei.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg