fbpx

te,peraturi-ploiesti-vreme.jpg

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, respectiv până pe 3 februarie, iar iarna ne rezervă noi surprize. Temperaturile, spun meteorologii, vor fi mai ridicate față de cele normale, iar la munte vom avea parte de un nou val de ninsori.

Astfel, a anunțat ANM, „intervalul debutează cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific (maxime 1...4 grade și minime -5...-3 grade), apoi până spre data de 28 ianuarie sunt anticipate temperaturi peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie, un ecart mediu diurn de 4...8 grade și nocturn de -1...3 grade. Estimările pentru ultimele zile de ianuarie și începutul lunii februarie, deși prezintă un grad relativ ridicat de incertitudine, tind să indice ca cel mai probabil un regim termic apropiat sau ușor peste cel normal al perioadei”..

Potrivit ANM, „probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 23-26 ianuarie, atunci când va predomina forma lichidă a acestora și vor fi și cantități de apă local mai însemnate”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La munte, valorile termice se vor situa -în cea mai mare parte a intervalului- în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6...-2 grade, minime -12...-7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie -8...-4 grade).

„Probabilitatea pentru precipitații va ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 ianuarie, când vor predomina ninsorile, dar vor fi și precipitații mixte, local moderate și însemnate cantitativ”, a anunțat ANM.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg