fbpx

abatoare-mobile-proiect-prahova.jpg

Crescătorii de animale pot obține, din acest an, fonduri pentru achiziționarea unor abatoare mobile. Potențialii beneficiari pot depune proiecte până la data de 31 ianuarie 2019. În Prahova au fost depuse trei proiecte, pentru achiziționarea de abatoare mobile la Baba Ana, la Fulga și la Gornet Cricov.

Proiectul referitor la înființarea de abatoare mobile a avut mare căutare în Prahova, numai că, până la această dată, numai trei prahoveni se pare că au întrunit condițiile necesare pentru accesarea de fonduri.

„Au existat mai multe solicitări. Programul este unul destul de amplu și vine în sprijinul fermierilor care doresc să facă investiții pentru procesarea, dar și pentru vânzarea de produse din carne. Pentru obținerea de finanțare în vederea achiziționării de abatoare mobile o principală condiție este ca fermierul să dețină o suprafață de teren pe care va fi amplasat abatorul mobil, care poate fi utilizat atât pentru sacrificarea animalelor din gospodărie, cât și a altor animale din localitate. Abatorul mobil va fi amplasat pe o platformă betonată. Pe lângă abatorul mobil, proiectul prevede și achiziționarea unei rulote, care va permite vânzarea de produse în condiții optime în târguri, de exemplu. Valoarea unui astfel de abator mobil este de 55.000 de euro”, a explicat Mita Enache, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei interesați de accesarea de fonduri prin programul PNDL trebuie să facă dovada că pot asigura utilitățile pentru abatorul mobil, avantajul fiind acela că respectivul container poate fi mutat dintr-o localitate în alta. 

„În Prahova există intenția de accesare de fonduri pentru trei abatoare mobile, la Baba Ana, la Fulga și la Gornet Cricov. Proiectele deja au fost întocmite”, a precizat Mita Enache, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Prahova.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg