fbpx

usturoi-program-bani-stat.jpg

Românii au dezvoltat de-a lungul timpului o pasiune pentru usturoi, planta fiind des folosită în mâncărurile tradiționale. Străinii, în schimb, au legat usturoiul de poveștile de groază cu Dracula, totul plecând și de la numeroasele tradiții și obiceiuri care se mai mențin în mediul rural. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se pare că vrea cu orice preț să schimbe percepția asupra plantei. Fermierii care vor cultiva usturoi vor primi de la stat, în 2019, câte 1.000 de euro/hectar.

Prahovenii nu sunt mari cultivatori de usturoi, însă planta este folosită cu succes în prepararea mâncărurilor tradiționale sau ca leac pentru tratarea unor boli. În mediul rural încă mai sunt persoane care cred că pot alunga duhurile necurate agățând de grinda de la grajd firele de usturoi. Străinii au legat planta de legendarul Dracula.

Singurul care vrea însă să schimbe percepția cu privire la această plantă se pare că este chiar ministrul Agriculturii, Petre Daea. După programul de tomate și după încurajarea fermierilor să valorifice lâna, ministrul Agriculturii a anunțat că statul va încuraja cultivarea usturoiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În 2019 va debuta programul de susținere a producției de usturoi cu 1000 euro/hectar. Cei care vor primi acest sprijin trebuie să întrunească anumite condiții și anume: să aibă atestat de producător, să comunice direcțiilor agricole județene rezultatele recoltei și să valorifice producția. Cererile vor trebui depuse la DAJ până la data de 15 mai de către fermierii care cultivă minim 3.000 mp și valorifică 5 tone pe hectar”, a anunțat Ministerul Agriculturii, spre surprinderea celor care își făceau planuri să obțină bani de la stat pentru cultivarea altor legume.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg