fbpx

muzee-intrare-taxa-2019.jpg

La finele anului 2018, aleșii județeni au aprobat noi taxe de intrare în muzeele din Prahova. Totodată, au fost aprobate și taxele percepute pentru fotografierea sau filmarea unor evenimente în interiorul spațiilor expoziționale.

Pentru Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” din Ploiești, singurul de acest gen din țară, taxa de vizitare este de 12 lei/vizitator, iar pentru copii, elevi și studenți, indiferent că se intră individual sau în grup, taxa este de 4 lei.

Pentru pensionari și eroi ai Revoluției, tot la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, se va percepe 6 lei/vizitator. Totodată, beneficiază de intrare gratuită profesorii însoțitori de grup/ghizi, veteranii de război, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, bursieri ai statului român, membrii ICOM, dar și personalul de specialitate/pensionarii din muzee și angajații Ministerului Culturii și membrii comisiilor de specialitate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Separat, la solicitarea vizitatorilor, există stabilită o taxă de ghidaj, în cuantum de 25 de lei/oră. Pentru grupurile organizate, de minim 10 vizitatori, taxa de ghidaj este inclusă în taxa de vizitare.

Citește și: Care este cel mai apreciat obiectiv turistic din Ploiești

Pentru Muzeul „Conacul Pană Filipescu”, din Filipeștii de Târg, taxa de intrare este de 10 lei/vizitator, 4 lei pentru copii, elevi și studenți, 6 lei pentru pensionari și eroi ai Revoluției, iar taxa de ghidaj este de 10 lei/oră, la solicitarea vizitatorilor individuali, iar pentru grupurile organizate, de minimum 10 vizitatori, taxa de ghidaj este inclusă în taxa de vizitare.

Citește și: Holograma a adus 60.000 de vizitatori la Muzeul de Științele Naturii

O taxă de vizitare, de 8 lei/vizitator, se percepe în continuare la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploiești, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” Ploiești, Muzeul Casa de Târgoveț din sec. XVIII-XIX” Ploiești, Muzeul IL Caragialle Ploiești, Muzeul Memorial Constantin și Ion Stere” Bucov, Muzeul „Casa Domnească” Brebu, Muzeul „Conacul Bellu” Urlați, Muzeul „Foișorul Bellu” Urlați, Muzeul Memorial Cezar Petrescu Bușteni, Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească și Muzeul Sătesc Sângeru. La aceste muzee, taxa de ghidaj este de numai 5 lei/oră la solicitarea vizitatorilor individuali.

Citește și: Muzee celebre din Prahova. Tarife de vizitare, taxa de fotografiere și evenimente

Separat, la toate muzeele vor fi percepute o serie de taxe, stabilite în funcție de activitatea desfășurată în incinta secțiilor muzeale.

Pentru fotografiere în expoziții taxa este de 25 de lei/piesă și de 50 de lei/sală. Taxa de filmare în expoziții este de 100 de lei/or ziua și de 200 de lei/oră noaptea. Autorizația de filmare se obține la solicitarea scrisă de la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești.

În cazul organizării de evenimente vor fi percepute alte taxe. Astfel, pentru sala mică de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova taxa este de 50 de lei/oră, iar la sala mare a muzeului este de 100 de lei/oră.

Pentru fotografierea unor evenimente se percepe 150 de lei/oră.

Taxă de intrare în alte muzee din Prahova:

Secția Muzeul Omului Ploiești - 8 lei/persoană, 6 lei/persoană pentru grupuri organizate de minim 10 vizitatori, 6 lei/persoană pentru copii, elevi, studenți, militari. Tot aici, taxa de fotografiere este de 10 lei/persoană pentru fotografierea exponatelor și de 100 de lei/oră pentru fotografieri profesionale în scop privat.

Secția Acvariu Ploiești - 5 lei/persoană individual și 3 lei pentru grupuri organizate (minim 10 persoane)

Secția Grădina Botanică Bucov - taxă de vizitare - 6 lei/persoană și 4 lei pentru grupuri organizate (minim 10 persoane)

Secția Muzeul „Flori de Mină” Cheia, Muzeul Sării Slănic, Secția „Muzeul „Rezervației Bucegi” Sinaia, Secția Muzeul „Francisc Rainer” Cheia - taxa de vizitare este de 5 lei/persoană, 3 lei pentru grupuri organizate, iar la Muzeul Sării Slănic se mai percepe o taxă de 3 lei/persoană pentru aparatura VR Multimedia.

Muzeul Petrolului din Ploiești - taxa de vizitare este de 6 lei/persoană și de 4 lei pentru grupuri organizate (copii, studenți, elevi) de minim 10 persoane.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg