risc-insemnat-avalanse-muntii-bucegi.jpg

După valul de ninsori,, la munte vremea se menține rece, iar meteorologii au emis o atenționare de risc însemnat de producere de avalanșe.

La Vârful Omu, potrivit ANM, este viscol, iar mercurul în termometre a coborât la - 14 grade Celsius. Meteorologii au emis o atenționare de risc însemnat de avalanșă în Munții Bucegi.

Astfel, potrivit ANM, la altitudini mai mari de 1800 m, stratul de zăpadă este instabil în partea superioară a stratului(primii 30 cm), fiind format din zăpadă recentă, spulberată de vânt, cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În profunzime, predomină cristalele fine, intercalate cu plăci de vânt și cruste de gheață. Aceste straturi inferioare, chiar dacă sunt ușor consolidate, pot fi angrenate de straturile superioare în avalanșe de medii și izolat chiar de mari dimensiuni. Declanșarea avalanșelor e posibilă chiar și la o supraîncărcare slabă a stratului, mai ales pe pantele mai înclinate, în special prin ruperea plăcilor de vânt”, este atenționarea meteorologilor”.

Un risc crescut, a anunțat ANM, îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din alte zone adăpostite, care se regăsesc la altitudini mai mici de 1800 metri.

„Declanșările de avalanșe sunt posibile chiar la supraîncărcăre slabă cu turiști sau schiori, pe pantele suficient de înclinate.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.