fbpx

risc-insemnat-avalanse-muntii-bucegi.jpg

După valul de ninsori,, la munte vremea se menține rece, iar meteorologii au emis o atenționare de risc însemnat de producere de avalanșe.

La Vârful Omu, potrivit ANM, este viscol, iar mercurul în termometre a coborât la - 14 grade Celsius. Meteorologii au emis o atenționare de risc însemnat de avalanșă în Munții Bucegi.

Astfel, potrivit ANM, la altitudini mai mari de 1800 m, stratul de zăpadă este instabil în partea superioară a stratului(primii 30 cm), fiind format din zăpadă recentă, spulberată de vânt, cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În profunzime, predomină cristalele fine, intercalate cu plăci de vânt și cruste de gheață. Aceste straturi inferioare, chiar dacă sunt ușor consolidate, pot fi angrenate de straturile superioare în avalanșe de medii și izolat chiar de mari dimensiuni. Declanșarea avalanșelor e posibilă chiar și la o supraîncărcare slabă a stratului, mai ales pe pantele mai înclinate, în special prin ruperea plăcilor de vânt”, este atenționarea meteorologilor”.

Un risc crescut, a anunțat ANM, îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din alte zone adăpostite, care se regăsesc la altitudini mai mici de 1800 metri.

„Declanșările de avalanșe sunt posibile chiar la supraîncărcăre slabă cu turiști sau schiori, pe pantele suficient de înclinate.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg