fbpx

risc-avalanse-muntii-bucegi.jpg

Meteorologii au emis o nouă atenționare de risc mare de avalanșă, pentru mai multe masive, la nivel național, avertizare valabilă și pentru Munții Bucegi, în special la altitudini mai mari de 1.800 metri.

Potrivit ANM, „la altitudini de peste 1800 m, stratul este instabil pe o grosime medie de 40-60 cm. Acest strat este alcătuit din zăpadă spulberată de vânt, prezintă coeziune slabă între cristale și rezistență scăzută, fiind constituit din cristale fine intercalate cu numeroase plăci de vânt, îndeosebi pe versanții sud-vestici, sudici și sud-estici”.

„Declanșarea avalanșelor e probabilă chiar și la o supraîncărcare slabă a stratului iar pe unele pante sunt condiții și pentru declanșarea unor avalanșe de dimensiuni mai mari, prin angrenarea straturilor inferioare”, a precizat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Risc de avalanșă există însă și la altitudini mai mici de 1800 metri. „Pe văi sunt zone cu acumulări importante de zăpadă. Declanșările de avalanșe sunt posibile pe pantele suficient de înclinate la supraîncărcări slabe”, a precizat ANM.

În Prahova este valabilă, până vineri, la ora 12.00, o informare meteorologică de ninsori, precipitații mixte, intensificări ale vântului și de polei. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg