risc-avalanse-muntii-bucegi.jpg

Meteorologii au emis o nouă atenționare de risc mare de avalanșă, pentru mai multe masive, la nivel național, avertizare valabilă și pentru Munții Bucegi, în special la altitudini mai mari de 1.800 metri.

Potrivit ANM, „la altitudini de peste 1800 m, stratul este instabil pe o grosime medie de 40-60 cm. Acest strat este alcătuit din zăpadă spulberată de vânt, prezintă coeziune slabă între cristale și rezistență scăzută, fiind constituit din cristale fine intercalate cu numeroase plăci de vânt, îndeosebi pe versanții sud-vestici, sudici și sud-estici”.

„Declanșarea avalanșelor e probabilă chiar și la o supraîncărcare slabă a stratului iar pe unele pante sunt condiții și pentru declanșarea unor avalanșe de dimensiuni mai mari, prin angrenarea straturilor inferioare”, a precizat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Risc de avalanșă există însă și la altitudini mai mici de 1800 metri. „Pe văi sunt zone cu acumulări importante de zăpadă. Declanșările de avalanșe sunt posibile pe pantele suficient de înclinate la supraîncărcări slabe”, a precizat ANM.

În Prahova este valabilă, până vineri, la ora 12.00, o informare meteorologică de ninsori, precipitații mixte, intensificări ale vântului și de polei. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.