fbpx

hipotermie-severa.jpg

Incidentul a avut loc miercuri noapte. O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova, pentru un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Berceni, care prezenta hipotermie severă. Din cauza frigului, de la începutul anului, mai multe persoane au avut nevoie de asistență medicală de specialitate. La Centrul de noapte al Primăriei Ploiești, ieri noapte, a fost nevoie de suplimentarea numărului de locuri, după ce 60 de persoane au cerut găzduire aici.

Medicii de la SAJ Prahova au fost solicitați să intervină, ieri noapte, în jurul orei 21.20, pentru acordarea de asistență medicală unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Berceni. Ajunși la fața locului, personalul medical a constatat că bărbatul prezenta formele unei hipotermii severe. Din cauza frigului, temperatura corpului i-a scăzut sub 35 de grade Celsius.

Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești, unde a rămas internat, pentru acordarea de asistență medicală de specialitate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De la începutul anului, mai multe persoane din Prahova au ajuns la Spitalul Județean Ploiești, unde au fost diagnosticate fie cu hipotermie, fie cu degerături la mâini sau la picioare. 

„În multe situații vorbim de cazuri sociale, care prezintă diverse forme de hipotermie, dar și degerături la mâini sau la picioare, ca urmare a expunerii prelungite la frig”, a precizat dr. Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Tot din cauza frigului, ieri, la Centrul de noapte al Primăriei Ploiești a fost nevoie de suplimentarea numărului de locuri, după ce 60 de persoane au cerut găzduire aici.  

Centrul de noapte al Primăriei Ploiești are o capacitate de 50 de paturi, însă, în caz de urgență, numărul de locuri poate fi suplimentat prin montarea de saltele. 

Primăria Ploiești a anunțat, recent, că adăpostul de noapte, cu sediul în Bulevardul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă.

„Menționăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele. Având în vedere condițiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluții ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte”, a mai precizat Primăria Ploiești.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg