hipotermie-severa.jpg

Incidentul a avut loc miercuri noapte. O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova, pentru un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Berceni, care prezenta hipotermie severă. Din cauza frigului, de la începutul anului, mai multe persoane au avut nevoie de asistență medicală de specialitate. La Centrul de noapte al Primăriei Ploiești, ieri noapte, a fost nevoie de suplimentarea numărului de locuri, după ce 60 de persoane au cerut găzduire aici.

Medicii de la SAJ Prahova au fost solicitați să intervină, ieri noapte, în jurul orei 21.20, pentru acordarea de asistență medicală unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Berceni. Ajunși la fața locului, personalul medical a constatat că bărbatul prezenta formele unei hipotermii severe. Din cauza frigului, temperatura corpului i-a scăzut sub 35 de grade Celsius.

Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești, unde a rămas internat, pentru acordarea de asistență medicală de specialitate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De la începutul anului, mai multe persoane din Prahova au ajuns la Spitalul Județean Ploiești, unde au fost diagnosticate fie cu hipotermie, fie cu degerături la mâini sau la picioare. 

„În multe situații vorbim de cazuri sociale, care prezintă diverse forme de hipotermie, dar și degerături la mâini sau la picioare, ca urmare a expunerii prelungite la frig”, a precizat dr. Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Tot din cauza frigului, ieri, la Centrul de noapte al Primăriei Ploiești a fost nevoie de suplimentarea numărului de locuri, după ce 60 de persoane au cerut găzduire aici.  

Centrul de noapte al Primăriei Ploiești are o capacitate de 50 de paturi, însă, în caz de urgență, numărul de locuri poate fi suplimentat prin montarea de saltele. 

Primăria Ploiești a anunțat, recent, că adăpostul de noapte, cu sediul în Bulevardul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă.

„Menționăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele. Având în vedere condițiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluții ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte”, a mai precizat Primăria Ploiești.

foto cu caracter ilustrativ


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Accident pe DN 1D, la Ciorani

Două autoturisme au fost implicate, miercuri dimineață, într-un accident rutier petrecut pe DN 1D, la Ciorani. Din primele informații, unul dintre șoferi ar fi făcut atac de panică și a fost...