fbpx

ger-ninsori-prahova.jpg

Meteorologii au emis joi o nouă atenționare de cod galben de viscol pentru șapte județe. Totodată, ANM a actualizat și informarea meteorologică de ninsori, precipitații mixte, intensificări de vânt și polei, valabilă pentru restul județelor, inclusiv pentru Prahova.

Potrivit ANM, de joi noapte, de la ora 22.00, județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași intră sub cod galben de viscol, atenționare valabilă până vineri, la ora 12.00.

„În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60...65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității”, a anunțat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru restul județelor, inclusiv pentru Prahova, a fost actualizată informarea meteo, care este valabilă până vineri, la ora 12.00. 

Astfel, potrivit ANM, „începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând, pe spații mici, formarea poleiului”.

Meteorologii au mai anunțat că în zonele vizate de informația meteo actualizată vor fi „intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50...60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg