prefectura-prahova-hotarare-consiliul-local-gura-vitioarei.jpeg

După ce anul trecut a existat un amplu scandal legat de încetarea mandatului viceprimarului cu atribuții de primar de la Gura Vitioarei, situație soluționată în instanță prin revenirea acestuia în funcție, Prefectura Prahova solicită acum dizolvarea Consiliului Local.

Prefectura Prahova a depus, marți, la Tribunalul Prahova - Secția a Ii-a de Contencios Administrativ, cererea prin care se solicită ca instanța să constate dizolvarea Consiliului Local Gura Viitoarei.

Citește și: Viceprimarul cu atribuții de primar de la Gura Vitioarei, repus pe funcție. Decizia instanței

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Unul dintre motive ar fi că ultima ședință a Consiliului Local Gura Vitioarei a fost în data 26 octombrie 2018. Deși Consiliul Local a fost convocat și în noiembrie, dar și în decembrie, nu au mai avut loc ședințe.

În plus, încă de anul trecut, au apărut și alte probleme, de data aceasta legate de numărul aleșilor locali aflați în funcție.

Prima dată, patru consilieri locali PNL și-au pierdut mandatul pentru că nu au mai avut calitatea de membru de partid.

Ulterior, șase consilieri PSD și-au dat demisia, gest urmat și de faptul că și supleanții și-au prezentat cereri de renunțare la această calitate.

Prin urmare, în funcție au mai rămas numai cinci consilieri locali, care nu pot forma o majoritate simplă, pentru funcționarea Consiliului Local..

În cazul în care instanța va constata dizolvarea Consiliului Local s-ar putea să existe o situație fără precedent, în sensul că localitatea ar rămâne fără conducere, pe considerentul că în prezent funcția este deținută de viceprimar cu atribuții de primar, acesta având în continuare și mandat de consilier local.

Prin dizolvarea Consiliului Local, spun anumite voci, actualul viceprimar cu atribuții de primar și-ar pierde calitatea de edil al localității, fapt care ar însemna că localitatea ar rămâne fără niciun fel de conducere.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Joi, 17 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

ANAF va dizolva din oficiu câteva mii de firme

ANAF va iniția acțiuni de dizolvare a tuturor societăților care vor fi înscrise doi ani consecutiv pe o listă a Ministerului Finanțelor cu societăți al căror activ net s-a diminuat la mai puțin de...