avalansa-bucegi.jpg

Iarna își face de cap la munte, unde, la altitudini de peste 1800 de metri, la această oră (09.00) este viscol, iar mercurul în termometre a coborât până la -18,6 grade Celsius. 

La munte a nins în ultimele 48 de ore, iar stratul de zăpadă este instabil. La Vârful Omu, meteorologii au anunțat viscol și ninsori. Stratul de zăpadă era, la ora 09.00, de 111 cm, iar temperatura a coborât până la -18,6 grade Celsius.

„Declanșarea avalanșelor este probabilă chiar și la supraîncărcări slabe cu turiști sau schiori, care pot disloca primii 30-40 cm din partea superioară a stratului”, a anunțat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pericol de avalanșă există și la altitudini mai mici, având în vedere că, la suprafață, există un strat de zăpadă recentă.

„Declanșările de avalanșe sunt posibile la supraîncărcări slabe pe pantele suficient de înclinate, iar în cazuri izolate, în zonele cu acumulări însemnate, pot fi și de dimensiuni mari(unele pot avea plecarea de la peste 1800 m)”, a precizat ANM.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.