hipotermie-cazuri-prahova.jpg

Doi bărbați au avut nevoie în ultimele zile de ajutor medical de specialitate din cauza frigului. Primul caz s-a înregistrat în localitatea Boldești - Scăeni, iar cel de-al doilea în comuna Dumbrava.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați să intervină în ultimele zile la două cazuri de hipotermie. Primul incident a avut loc în localitatea Boldește - Scăeni, unde victima frigului a fost un bărbat în vârstă de 80 de ani. Ajunși la fața locului, medicii l-au diagnosticat pe bărbat cu hipotermie medie. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

Cea de a doua victimă a frigului este un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitatea Dumbrava. O persoană a sunat duminică la 112, în jurul orei 12.45, și a solicitat ajutorul medicilor. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie medie și a fost transportat tot la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Medicii atrag atenția că expunerea la frig este extrem de periculoasă, iar în cazurile severe poate conduce chiar la deces. Hipotermia se manifestă prin scăderea anormală a temperaturii corpului. În cazul în care temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius se impune, de urgență, transportul victimei la spital.  

foto cu caracter ilustrativ


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.