fbpx

hipotermie-cazuri-prahova.jpg

Doi bărbați au avut nevoie în ultimele zile de ajutor medical de specialitate din cauza frigului. Primul caz s-a înregistrat în localitatea Boldești - Scăeni, iar cel de-al doilea în comuna Dumbrava.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați să intervină în ultimele zile la două cazuri de hipotermie. Primul incident a avut loc în localitatea Boldește - Scăeni, unde victima frigului a fost un bărbat în vârstă de 80 de ani. Ajunși la fața locului, medicii l-au diagnosticat pe bărbat cu hipotermie medie. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

Cea de a doua victimă a frigului este un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitatea Dumbrava. O persoană a sunat duminică la 112, în jurul orei 12.45, și a solicitat ajutorul medicilor. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie medie și a fost transportat tot la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Medicii atrag atenția că expunerea la frig este extrem de periculoasă, iar în cazurile severe poate conduce chiar la deces. Hipotermia se manifestă prin scăderea anormală a temperaturii corpului. În cazul în care temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius se impune, de urgență, transportul victimei la spital.  

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg