trichineloza-prahova.jpg

Primul caz de trichineloză din 2019, în Prahova, a fost depistat la un mistreț împușcat pe un fond de vânătoare din județ, a anunțat vineri Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În baza buletinului de analiză, DSVSA Prahova a transmis vineri notificare către proprietarul fondului de vânătoare (AJVPS) pentru prezentarea documentului prin care se va face dovada incinerării animalului.

„Mistrețul, care provine de pe fondul de vânătoare nr. 29 Bâsca, a fost diagnosticat astăzi cu trichineloză în urma examenului trichineloscopic. Animalul trebuie predat unei unități de incinerare. Noi am trimis notificare proprietarului fondului de vânătoare, care trebuie să prezinte documentul prin care se confirmă că s-a predat carnea”, a declarat dr. Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta este primul caz de trichineloză depistat de la începutul anului în Prahova. În 2018 au fost depistați cu parazitul Trichinella spiralis șapte porci domestici, dintre care șase numai în luna decembrie, precum și 18 mistreți.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.