fbpx

trichineloza-prahova.jpg

Primul caz de trichineloză din 2019, în Prahova, a fost depistat la un mistreț împușcat pe un fond de vânătoare din județ, a anunțat vineri Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În baza buletinului de analiză, DSVSA Prahova a transmis vineri notificare către proprietarul fondului de vânătoare (AJVPS) pentru prezentarea documentului prin care se va face dovada incinerării animalului.

„Mistrețul, care provine de pe fondul de vânătoare nr. 29 Bâsca, a fost diagnosticat astăzi cu trichineloză în urma examenului trichineloscopic. Animalul trebuie predat unei unități de incinerare. Noi am trimis notificare proprietarului fondului de vânătoare, care trebuie să prezinte documentul prin care se confirmă că s-a predat carnea”, a declarat dr. Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta este primul caz de trichineloză depistat de la începutul anului în Prahova. În 2018 au fost depistați cu parazitul Trichinella spiralis șapte porci domestici, dintre care șase numai în luna decembrie, precum și 18 mistreți.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg