ambulanta-prahova-mini-vacanta.jpg

Mulți dintre prahoveni și-au petrecut mini-vacanța de Revelion la camerele de gardă ale spitalelor. Aproape 1.300 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță în această perioadă. Vârful de solicitări s-a înregistrat miercuri, când peste 460 de persoane au sunat la 112 pentru asistență medicală de urgență.

Prahovenii au petrecut mini-vacanța de Revelion cu multă mâncare și multă băutură. Cel puțin așa reiese din statistica realizată de Serviciul de Ambulanță Prahova pentru perioada zilelor libere de Revelion. 1271 de persoane au sunat în această perioadă la 112 pentru asistență medicală de urgență. La aceste solicitări se mai adaugă solicitările strict pentru transportul pacienților.

Dacă în perioada Crăciunului media de solicitări s-a cifrat la 412 /zi, de data aceasta media de solicitări s-a ridicat la 423 de cazuri/ 24 de ore, vârful de solicitări fiind miercuri, 2 ianuarie, când la 112, pentru situații de urgență s-au înregistrat 465 de solicitări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pe primul loc s-au aflat afecțiunile digestive (6,05%), semn că au existat excese la mâncare și la băutură. Pe locul al doilea s-au aflat afecțiunile cardiace, cu 44 de solicitări (3,33%), iar pe locul al III-lea s-au situat accidentele - 15 solicitări, respectiv 1,18%”, ne-a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Ca de obicei, numărul mare de solicitări poate fi pus și pe faptul că, în această perioadă, rezolvarea problemelor de ordin medical a putut fi realizată numai în centrele de primiri urgențe, nu și în cabinetele medicilor de familie. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.