fbpx

ambulanta-prahova-mini-vacanta.jpg

Mulți dintre prahoveni și-au petrecut mini-vacanța de Revelion la camerele de gardă ale spitalelor. Aproape 1.300 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță în această perioadă. Vârful de solicitări s-a înregistrat miercuri, când peste 460 de persoane au sunat la 112 pentru asistență medicală de urgență.

Prahovenii au petrecut mini-vacanța de Revelion cu multă mâncare și multă băutură. Cel puțin așa reiese din statistica realizată de Serviciul de Ambulanță Prahova pentru perioada zilelor libere de Revelion. 1271 de persoane au sunat în această perioadă la 112 pentru asistență medicală de urgență. La aceste solicitări se mai adaugă solicitările strict pentru transportul pacienților.

Dacă în perioada Crăciunului media de solicitări s-a cifrat la 412 /zi, de data aceasta media de solicitări s-a ridicat la 423 de cazuri/ 24 de ore, vârful de solicitări fiind miercuri, 2 ianuarie, când la 112, pentru situații de urgență s-au înregistrat 465 de solicitări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pe primul loc s-au aflat afecțiunile digestive (6,05%), semn că au existat excese la mâncare și la băutură. Pe locul al doilea s-au aflat afecțiunile cardiace, cu 44 de solicitări (3,33%), iar pe locul al III-lea s-au situat accidentele - 15 solicitări, respectiv 1,18%”, ne-a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Ca de obicei, numărul mare de solicitări poate fi pus și pe faptul că, în această perioadă, rezolvarea problemelor de ordin medical a putut fi realizată numai în centrele de primiri urgențe, nu și în cabinetele medicilor de familie. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg