risc-avalansa-bucegi.jpg

Începutul noului an vine cu o nouă atenționare din partea meteorologilor. În Bucegi este în vigoare o atenționare de risc mare de avalanșă, iar meteorologii anunță noi ninsori pentru zilele următoare.

Salvamontiștii și-au petrecut ultima zi din 2018 la muncă. Zeci de persoane au apelat la serviciile Salvamont, la nivel național, inclusiv în Prahova.

Din păcate, noul an începe cu o nouă atenționare. În Bucegi, la altitudini de peste 1800 de metri, este risc mare de avalanșă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, potrivit ANM, „la altitudini de peste 1800 m, stratul este instabil în partea sa superioară, fiind constituit din zăpadă recentă, depusă în ultimele 3 zile, care atinge pe alocuri 20-30 cm, și chiar mai mult pe văi și în zonele adăpostite. Atât la suprafață cât și în profunzime regăsim plăci de vânt, mai ales pe pe versanții cu expoziție sudică și estică. Declanșarea avalanșelor e probabilă chiar și printr-o supraîncărcare slabă a stratului. Având în vedere că ultimele ninsori s-au depus peste un alt strat instabil mai vechi sunt condiții inclusiv pentru declanșarea unor avalanșe de mari dimensiuni”.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.