fbpx

risc-avalansa-bucegi.jpg

Începutul noului an vine cu o nouă atenționare din partea meteorologilor. În Bucegi este în vigoare o atenționare de risc mare de avalanșă, iar meteorologii anunță noi ninsori pentru zilele următoare.

Salvamontiștii și-au petrecut ultima zi din 2018 la muncă. Zeci de persoane au apelat la serviciile Salvamont, la nivel național, inclusiv în Prahova.

Din păcate, noul an începe cu o nouă atenționare. În Bucegi, la altitudini de peste 1800 de metri, este risc mare de avalanșă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, potrivit ANM, „la altitudini de peste 1800 m, stratul este instabil în partea sa superioară, fiind constituit din zăpadă recentă, depusă în ultimele 3 zile, care atinge pe alocuri 20-30 cm, și chiar mai mult pe văi și în zonele adăpostite. Atât la suprafață cât și în profunzime regăsim plăci de vânt, mai ales pe pe versanții cu expoziție sudică și estică. Declanșarea avalanșelor e probabilă chiar și printr-o supraîncărcare slabă a stratului. Având în vedere că ultimele ninsori s-au depus peste un alt strat instabil mai vechi sunt condiții inclusiv pentru declanșarea unor avalanșe de mari dimensiuni”.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg