4631db01-5f56-417c-b905-335b6380104f.jpg

Jandarmii prahoveni s-au mobilizat pentru depistarea celor care dețin materiale pirotehnice interzise. Sâmbătă, doi tineri care dețineau astfel de produse au fost depistați în două zone diferite ale Ploieștiului, respectiv la Obor și în stația Hale Coreco.

O patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, a depistat, în zona Obor din Ploiești, un tânăr în vârstă de 28 de ani, domiciliat în comuna Bucov, în timp ce deținea o baterie din tuburi de tragere cu 49 de focuri, categoria F2, categorie de materiale pirotehnice interzise la deținere.

Tot pe raza municipiului Ploiești, în zona stației Hale Coreco, a fost depistat un alt tânăr, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în comuna Lipănești, în timp ce deținea o baterie de artificii cu 16 focuri, din aceeași categorie de materiale pirotehnice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Persoanelor în cauză, le-au fost confiscate produsele pirotehnice, fiind întocmite actele de constatare conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, a precizat IJJ Prahova.

Legislația interzice deținerea, utilizarea și vânzarea articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de siguranță publică. Asta după ce, an la rând, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, la camerele de urgență au ajuns numeroase persoane cu răni provocate de materialele pirotehnice.

d703220a-be65-40c2-8feb-452fbe98eede.jpg

cc8462e6-d199-4f5f-b16e-2042bd8c1e5c.jpg

886af0a2-5beb-4f88-905a-2dbd214af0f8.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.