ninsoare-munte-bucegi.jpg

Iarna s-a instalat în toată regula la munte, unde a nins viscolit toată noaptea. Prin urmare, stratul de zăpadă depus a blocat circulația pe DJ 713, faimosul Transbucegi, șoseaua care face legătura între Prahova și Dâmbovița.

UPDATE - 12.35 - Potrivit IPJ Dâmbovița, pe DJ 713 a fost reluat traficul. În zonă se circulă în condiții de iarnă.

„Le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de șofat și să circule cu o viteză adaptată la un carosabil acoperit cu zăpadă. Drumul este îngust, iar trecerea autovehiculelor, unul pe lângă celalalt, se realizează cu dificultate”, a anunțat IPJ Dâmbovița.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

IPJ Dâmbovița a anunțat că traficul pe DJ 713 este blocat la această oră (11.00) din cauza zăpezii căzute în noaptea de marți spre miercuri.

„Se acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și reluarea circulației”, a precizat IPJ Dâmbovița.

„Se acționează pentru deblocarea drumului. Zăpada a fost viscolită azi-noapte și s-au format ca niște dune înalte de zăpadă pe drum”, a explicat Doru Deaconescu, din cadrul Salvamont Dâmbovița.

Totodată, meteorologii au emis pentru miercuri o avertizare de risc mare de avalanșă în Bucegi, atenționare valabilă până la ora 20.00.

Astfel, potrivit ANM, „în intervalul de prognoză cantitațile de precipitații nu vor depăși 10 l/mp și se va putea depune un strat de maxim 10-15 cm peste cei 5-30 cm depuși în ultima perioadă, rezultând un strat mare și instabil. Intensificările puternice ale vântului vor transporta zăpada nou depusă și stratul ar putea chiar să scadă pe alocuri, acumulându-se în continuare noi depozite de zăpadă în zone adăpostite și în partea superioară a versanților”.

Turiștii cazați în zona Padina - Peștera au fost nevoiți să-și amâne plecare până când utilajele de deszăpezire și-au făcut simțită prezența pe șosea.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.