fbpx

ninsori-munte-anm-prognoza.jpg

Meteorologii au emis duminică o nouă atenționare de cod galben, de data aceasta de ninsori, dar și de vânt. În zona montană înaltă va fi viscol și se va depune un nou strat consistent de zăpadă.

Atenționarea intră în vigoare în această noapte, la ora 02.00, și este valabilă până luni, 24 decembrie, la ora 21.00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent”, a anunțat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h, au mai precizat meteorologii.

„Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei”, se arată în atenționarea ANM

În vigoare a intrat de duminică, de la ora 14.00, o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, predominant de ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru și mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului. Informarea meteo este valabilă până pe 25 decembrie, la ora 06.00. „În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, a anunțat ANM.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș, au precizat meteorologii.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg