scumpiri-sarbatori.jpg

După tarife mai mari la gaze și la curent electric, cu doar câteva zile înainte de sărbători, lanțurile de magazine afișează prețuri mai mari la produsele alimentare.

Fructele, carnea și produsele din carne, dar și alte produse alimentare sunt mult mai scumpe în prag de sărbători.

Valul de scumpiri, spun analiștii, ar putea fi pus și pe seama tarifelor majorate care au avut loc în ultima perioadă, la gaze și la curent electric, dar și ca urmare a creșterilor semnificative de salarii, înregistrate în special la nivelul bugetarilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Creșteri de preț se înregistrează inclusiv la produse de larg consum, cum ar fi pâinea și laptele, dar și la ouă. Mai mult, în contextul focarelor de pestă porcină africană, apărute la nivel național, se înregistrează scumpiri și la carne și la produse din carne.

Astfel, un kilogram de ceafă de porc fără os a ajuns să coste 20,99 lei, iar pulpa de porc fără os -12,99 lei/kg, în contextul în care nu departe de săptămâna trecută, aceleași produse aveau prețuri cuprinse între 11,99 și 18 lei/kg.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.