20181222_120918.jpg

Mai mulți colindători din Bacău au zăbovit câteva ceasuri pe unele străzi din Ploiești, timp în care au răsunat frenetic tobele. Din păcate, multe dintre obiceiurile legate de colindatul înainte de Crăciun și Anul Nou s-au pierdut.

Pe vremuri, colindul urșilor reprezenta unul dintre obiceiurile specifice din zona de munte dinainte de Crăciun și de Anul Nou.

Câțiva tineri înfășurați cu blană de urs, câțiva mascați și doi trei toboșari colindau pe ulițele satelor cu noaptea în cap pentru a vesti sărbătorilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sâmbătă, pe mai multe străzi din Ploiești și-au făcut apariția, într-un mod cu totul zgomotos, mai mulți colindători din Bacău.

Veniți cu trenul încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au zăbovit în mai multe zone ale orașului doar-doar vor primi bani în schimbul colindelor.

Cum nici obiceiurile nu mai sunt păstrate în forma autentică, mai ales în mediul urban, nici dărnicia celor care sunt colindați nu mai este ca pe vremuri.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.