avalansa-atentionare-bucegi.jpg

Mini-vacanța de Crăciun începe cu o nouă atenționare din partea meteorologilor. În Munții Bucegi, ca de altfel și în Munții Făgăraș, există risc mare de avalanșă.

„La suprafață se găsește un strat de circa 40-50 cm de zăpadă căzută ultima săptămână, format din cristale identificabile și fațetate, având intercalate cruste subțiri de gheață.

Acest strat prezintă rezistență scăzută și deși s-a stabilizat ușor la suprafață, este puțin stabilizat spre bază, unde are o coeziune slabă atât între cristale, cât și cu stratul aflat dedesubt. Mai ales pe versanții cu orientare sudică se întâlnesc plăci de vânt, iar pe văi și în zonele adăpostite sunt acumulări”, a anunțat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Salvamontiștii atrag atenția că traseele montane sunt închise pe timpul iernii, iar în anumite locuri zăpada depășește aproximativ 90 cm.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.