rujeola-prahova-primul-loc-spitale.jpg

La nivel național, săptămâna aceasta, au fost raportate încă 32 de cazuri nou confirmate de rujeolă. Prahova ocupă primul loc, într-un top format din șapte județe și municipiul București, cu 10 noi cazuri de rujeolă confirmate.

Institutul Național de Sănătate Publică România a confirmat, vineri, apariția unui număr de 32 de cazuri noi de rujeolă, în perioada 17.12. – 21.12.2018.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Copii cu rujeolă transferați de la spitalele din Ploiești și Câmpina la Secția de Boli Infecțioase

Cele 32 de cazuri au apărut în șapte județe, inclusiv în Prahova, dar și în municipiul București. Pe primul loc, cu un număr de 10 cazuri de rujeolă, se află județul Prahova, urmat de municipiul București (9 cazuri), Bihor (6), Buzău (2), Teleorman (2) și Dâmbovița, Ilfov, Sălaj, cu câte un caz în fiecare județ.

prahova-raportare.jpg

De precizat este faptul că pentru aceste cazuri de rujeolă raportate săptămânal debutul a fost cu 2-4 săptămâni în urmă, confirmarea și clasificarea unui caz durând în medie 3 săptămâni.

Potrivit datelor furnizate, „numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 21.12.2018 este 15 587, din care 59 de decese.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.