05c282db-5e1f-4fc0-b541-57c072a87bd4.jpg

Sărbătorile de Iarnă vor aduce un val de turiști pe Valea Prahovei. În acest context, IJJ Prahova reamintește celor pasionați de munte că traseele turistice sunt închise în această perioadă. Sute de jandarmi vor patrula, în această perioadă, în zona gărilor, autogărilor, dar și în apropierea centrelor comerciale, la târgurile de Crăciun și în piețe.

La munte a nins abundent, iar riscul de producere de avalanșe este imens. IJJ Prahova a anunțat că, în această perioadă, la nivelul județului, 336 de jandarmi vor acționa în cadrul dispozitivelor de ordine publică. Acestora li se adaugă 695 de jandarmi care execută misiuni de pază a obiectivelor şi conductelor de transport produse petroliere din competența inspectoratului. Pe traseele montane şi turistice 100 de jandarmi vor fi la datorie, a precizat IJJ Prahova.

Jandarmii vor efectua patrulări în zona gărilor, autogărilor, centrelor comerciale, a târgurilor de sărbători, în pieţele publice. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea dispozitivelor pirotehnice ( petarde, artificii).

Jandarmii montani au lansat un set de recomandări pentru turiștii ajunși la munte, în stațiunile de pe Valea Prahovei

„În primul rând trebuie să cunoască că din cauza stratului consistent de zăpadă, traseele sunt închise. Recomandăm pasionaților de schi să aleagă doar pârtiile de schi omologate corespunzător . Să nu se aventureze pe văi sau alte zone unde pot suferi accidentări sau se pot rătăci. În cazul în care ajung în situații dificile din cauza întunericului sau a vremii rea, sa apeleze cu încredere numărul unic de urgență 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani sau salvamontului”, se arată într-un comunicat al IJJ Prahova.

Dacă plecați la drum cu autoturismele nu uitați să vă echipați mașinile corespunzător deoarece drumurile sunt acoperite în mare parte de zăpadă sau gheață.

94e47df4-d43c-4d37-a526-7b7b27493610.jpg

625e8350-ea73-4ec7-a960-64751c980ad9.jpg

ebb8fe1a-e5d8-4be4-bac5-63c03a6ffd82.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.