sectia-boli-infectioase-ploiesti.jpg

Șapte copii cu rujeolă sau suspecți de contactarea acestei boli au fost transferați, în ultimele două zile, de la Spitalul de Pediatrie Ploiești și de la Spitalul Câmpina la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

Potrivit primelor informații, în patru cazuri boala a fost confirmată, iar în alte trei situații există suspiciune de prezența bolii, având în vedere că micuții au luat contact cu alți minori bolnavi.

„Ieri a fost transferat un singur copil de la Spitalul de Pediatrie la Secția Boli Infecțioase. Imediat s-a dezinfectat salonul în care micuțul a fost internat. Pe toată durata internării la Spitalul de Pediatrie Ploiești, copilul a fost izolat”, a precizat dr. Cătălin Vișean, directorul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Minorul care a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie la Secția de Boli Infecțioase este în vârstă de un an și două luni.

Cum perioada de incubație a bolii este mai mare, medicii spun că micuții pacienți au contactat boala nu în spital. Părinții minorilor susțin însă cu totul altceva.

În ultimele zile, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești au fost transferați șapte copii din spitalele de la Ploiești și de la Câmpina. 

„În cazul a patru copii, s-a confirmat faptul că este vorba despre rujeolă, iar în alte trei situații vorbim de copii care au stat în apropiere de pacienți bolnavi de rujeolă neimunizați. Doi copii sunt de la Spitalul de Pediatrie Ploiești, iar restul de la Spitalul Câmpina”, au declarat surse medicale pentru Observatorulph.ro, care au mai precizat că „la această oră nu vorbim de o epidemie”.

Rujeola este o boală contagioasă, care se transmite atât în timpul perioadei de incubație, de aproximativ 10 zile, dar și în timpul perioadei de manifestare, care este de maximum patru zile, în cazul în care nu apar complicații.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.