fbpx

12_full.jpg

Locuitorii satului Piatra Mică din comuna Sângeru trăiesc ca acum 100 de ani. Cu excepția câtorva ulițe asfaltate, localnicii nu au acces la utilități precum apă curentă sau gaze, iar de canalizare nici nu poate fi vorba.

Cea mai mare problemă a oamenilor este lipsa accesului la apă potabilă. Localnicii își aduc apa de băut în bidoane, cu mașinile sau căruțele, de la peste 10 km depărtare de casă.

”Doar au îngropat o conductă, pe care nu a curs niciodată un strop de apă. Drumurile sunt praf, iar la rețeaua de gaze nici nu mai sperăm”, ne-a transmis unul dintre locuitorii supărați pe cei care s-au perindat la conducerea comunei în ultmii 30 de ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceeași situație se regăsesc toți cei peste 5.000 de locuitori ai comunei, care nu beneficiază de apă potabilă.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei, Radu Gheorge, promite că în primăvara anului viitor cetățenii vor avea acces la apă curentă:

”Termenul de predare a lucrării de introducere a rețelei de apă este sfârșitul anului viitor, însă sperăm ca la primăvară să dăm drumu la câteva cișmele stradale în fiecare sat, inclusv în Piatra Mică, până când Hidro Prahova va prelua sistemul”

În ciuda bugetului mic pe care îl are Sângeru, salariile din conducerea primăriei nu sunt tocmai modeste, așa cum reiese dintr-un document postat pe site-ul instituției:

sangeru.jpg

Sursa foto: Wikimapia

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg