12_full.jpg

Locuitorii satului Piatra Mică din comuna Sângeru trăiesc ca acum 100 de ani. Cu excepția câtorva ulițe asfaltate, localnicii nu au acces la utilități precum apă curentă sau gaze, iar de canalizare nici nu poate fi vorba.

Cea mai mare problemă a oamenilor este lipsa accesului la apă potabilă. Localnicii își aduc apa de băut în bidoane, cu mașinile sau căruțele, de la peste 10 km depărtare de casă.

”Doar au îngropat o conductă, pe care nu a curs niciodată un strop de apă. Drumurile sunt praf, iar la rețeaua de gaze nici nu mai sperăm”, ne-a transmis unul dintre locuitorii supărați pe cei care s-au perindat la conducerea comunei în ultmii 30 de ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceeași situație se regăsesc toți cei peste 5.000 de locuitori ai comunei, care nu beneficiază de apă potabilă.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei, Radu Gheorge, promite că în primăvara anului viitor cetățenii vor avea acces la apă curentă:

”Termenul de predare a lucrării de introducere a rețelei de apă este sfârșitul anului viitor, însă sperăm ca la primăvară să dăm drumu la câteva cișmele stradale în fiecare sat, inclusv în Piatra Mică, până când Hidro Prahova va prelua sistemul”

În ciuda bugetului mic pe care îl are Sângeru, salariile din conducerea primăriei nu sunt tocmai modeste, așa cum reiese dintr-un document postat pe site-ul instituției:

sangeru.jpg

Sursa foto: Wikimapia


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.