risc-avalansa.jpg

Salvamontiștii sunt în continuare în alertă ca urmare a atenționării meteorologilor. În Munții Bucegi, la peste 1800 de metri, este risc mare de avalanșă.

Potrivit ANM, „pe fondul ninsorilor însemnate din ultima perioadă stratul de zăpadă nou format este puțin stabilizat, are rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale sau cu straturile mai vechi.

Pe văi şi în zonele adăpostite se vor acumula noi depozite de zăpadă, iar pe versanți se vor forma în continuare plăci de vânt cu rezistență scăzută.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar şi spontan se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe”.

La altitudini mai mici de 1800 m, potrivit ANM, este risc moderat de avalanșă.

„La suprafață stratul depus în ultimele două zile este de până la 30 cm, iar în următoarele 24 ore va mai crește ca urmare a ninsorilor așteptate.

Pe văi și în zonele adăpostite sunt acumulări mai mari de zăpadă. Acest strat este puțin stabilizat și nu prezintă”, precizează ANM.

Precizăm că, pe toată perioada de iarnă, traseele montane sunt închise. Prin urmare nu vă aventurați pe munte, cu atât mai mult cu cât condițiile meteo sunt rele. La peste 1.800 m ninge abundent, iar vântul suflă cu putere.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Cod galben de viscol în zona de munte din Prahova

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului în Prahova (zona de munte) și viscol valabil din această după-amiază până pe 16 ianuarie, ora 20.  Atenționarea meteo: Vântul va prezenta...

Viața Prahovei
  • Duminică, 13 Ianuarie 2019
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ninsori în zona de munte

Atenționarea de cod galben de ninsori, care vizează zona de munte intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie). Potrivit ANM, „în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților...

Fun
  • Joi, 10 Ianuarie 2019
  • De Claudiu Vasilescu

Plăti-ți-aș impozitele și încasa-mi-ai banii

Nici nu s-a instalat bine în fruntea ANAF, că a și devenit subiect de presă. Mihaela Triculescu, cea care l-a înlocuit pe Ionuț Mișa, are o gaură cât fosta URSS... în CV. Primul lucru care a atras...