fbpx

risc-avalansa.jpg

Salvamontiștii sunt în continuare în alertă ca urmare a atenționării meteorologilor. În Munții Bucegi, la peste 1800 de metri, este risc mare de avalanșă.

Potrivit ANM, „pe fondul ninsorilor însemnate din ultima perioadă stratul de zăpadă nou format este puțin stabilizat, are rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale sau cu straturile mai vechi.

Pe văi şi în zonele adăpostite se vor acumula noi depozite de zăpadă, iar pe versanți se vor forma în continuare plăci de vânt cu rezistență scăzută.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar şi spontan se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe”.

La altitudini mai mici de 1800 m, potrivit ANM, este risc moderat de avalanșă.

„La suprafață stratul depus în ultimele două zile este de până la 30 cm, iar în următoarele 24 ore va mai crește ca urmare a ninsorilor așteptate.

Pe văi și în zonele adăpostite sunt acumulări mai mari de zăpadă. Acest strat este puțin stabilizat și nu prezintă”, precizează ANM.

Precizăm că, pe toată perioada de iarnă, traseele montane sunt închise. Prin urmare nu vă aventurați pe munte, cu atât mai mult cu cât condițiile meteo sunt rele. La peste 1.800 m ninge abundent, iar vântul suflă cu putere.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg