fbpx

risc-avalansa.jpg

Iarna s-a instalat în toată regula și la munte, unde se vor semnala ninsori moderate cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă, care poate atinge 20-25 cm în zonele înalte, potrivit ANM. La peste 1800 metri este risc însemnat la avalanșă.

Vreme de iarnă la munte, unde, potrivit ANM, vântul va sufla moderat, cu intensificări de 70-90 km/h pe creste, viscolind sau spulberând zăpada.

Temporar se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură pe creste. La peste 1800 m, temperaturile minime vor fi cuprinse, potrivit ANM, între -12 la -9 gr.C, iar temperaturile maxime se vor situa între -6 la -3 gr.C

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La altitudini de peste 1800 m, meteorologii au anunțat că este risc însemnat de avalanșă. Stratul de zăpadă este puțin stabilizat.

Citește și: Avalanșă în Munții Bucegi. Un bărbat a decedat, iar un turist este dat dispărut

„În partea superioară regăsim un strat important de zăpadă proaspătă sau recentă depus în zilele precedente, de grosime variabilă, ce poate atinge pe alocuri 30-50 cm, strat cu rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale și cu straturile mai vechi. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt depozite de zăpadă mai importante, iar pe versanți plăci de vânt cu rezistență scăzută. Pe pantele mai înclinate, chiar şi în condiţii de slabe supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii”, a anunțat ANM.

Riscul de avalanșă este cu atât mai mare cu cât în cursul zilei de astăzi au avut loc noi depuneri de zăpadă.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg