risc-avalansa.jpg

Iarna s-a instalat în toată regula și la munte, unde se vor semnala ninsori moderate cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă, care poate atinge 20-25 cm în zonele înalte, potrivit ANM. La peste 1800 metri este risc însemnat la avalanșă.

Vreme de iarnă la munte, unde, potrivit ANM, vântul va sufla moderat, cu intensificări de 70-90 km/h pe creste, viscolind sau spulberând zăpada.

Temporar se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură pe creste. La peste 1800 m, temperaturile minime vor fi cuprinse, potrivit ANM, între -12 la -9 gr.C, iar temperaturile maxime se vor situa între -6 la -3 gr.C

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La altitudini de peste 1800 m, meteorologii au anunțat că este risc însemnat de avalanșă. Stratul de zăpadă este puțin stabilizat.

Citește și: Avalanșă în Munții Bucegi. Un bărbat a decedat, iar un turist este dat dispărut

„În partea superioară regăsim un strat important de zăpadă proaspătă sau recentă depus în zilele precedente, de grosime variabilă, ce poate atinge pe alocuri 30-50 cm, strat cu rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale și cu straturile mai vechi. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt depozite de zăpadă mai importante, iar pe versanți plăci de vânt cu rezistență scăzută. Pe pantele mai înclinate, chiar şi în condiţii de slabe supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii”, a anunțat ANM.

Riscul de avalanșă este cu atât mai mare cu cât în cursul zilei de astăzi au avut loc noi depuneri de zăpadă.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.