fbpx

dn1-ninsoare.jpg

Avertizarea meteo de ninsori, emisă vineri de ANM, a intrat în vigoare, iar primele efecte se fac deja simțite. În zona de munte, unde este valabil un cod galben de ninsori. Sâmbătă, în această zonă, va intra în vigoare un cod portocaliu de ninsori.

meteorologii au anunțat că vom avea parte de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar în aceste zile se va depune un strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

În acest context, nu-i de mirare că vineri noapte a început să ningă în zona de munte. IPJ Prahova a anunțat că, la această oră (22.00), ninge pe DN1, însă nu s-a depus strat de zăpadă. Totodată, ninge și pe DN 1 A de la Măneciu până la limita cu județul Brașov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Meteorologii au mai anunțat că, pe durata codului galben, „vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h”.

Începând de sâmbătă, de la ora 06.00, până duminică, 16 decembrie, ora 12.00, zona de nord a județului Prahova este vizată de un cod portocaliu, de ninsori abundente și strat semnificativ de zăpadă, dar și de viscol. Stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ, au precizat meteorologii, iar în zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

foto cu caracter ilustratv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg