hoti-lemne-plopeni.jpg

Infracțiunea a avut loc, miercuri noapte, în jurul orei 00.00. Polițiștii din Plopeni au reușit surprinderea în flagrant a mai multor persoane, care au sustras material lemnos, tăiat fără drept, dintr-o pădure proprietate privată de pe raza orașului, în zona Poligonului.

„În fapt, la momentul intervenției polițiștilor, 10 persoane se deplasau pe un drum forestier cu 7 atelaje hipo încărcate cu material lemnos, specia stejar și carpen, pe care îl tăiaseră fără drept”, a anunțat IPJ Prahova.

Trei dintre cei bănuiți de tăieri ilegale au fost prinși la fața locului, alți trei au fost depistați la scurt timp, cu toții fiind audiați la acest moment în sediul poliției.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ceilalți patru bărbați au fost identificați, urmând a fi depistați și aduși la la poliție în vederea dispunerii de măsuri legale, a anunțat IPJ Prahova.

Persoanele în cauză sunt domiciliate în comuna Dumbravești, satul Plopeni Sat, precum și în comuna Lipănești.

„Din cercetări, a reieșit faptul că actul infracțional are caracter continuat, cei depistați sustrăgănd, în repetate rânduri, în ultimele două luni, material lemnos din fondul forestier din zona orașului Plopeni. De asemenea, cercetările se desfășoară având în vedere și faptul că, la săvârșirea infracțiunilor, au participat mai mult de 3 persoane, ceea ce, conform Codului Penal, reprezintă circumstanță agravantă”, a precizat IPJ Prahova.

La acțiune au participat și patru pădurari din cadrul Ocolului Silvic Slănic. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

0a49b775-18eb-4732-b594-b3dc462d6079.jpg

6e6680e7-91a1-4036-8f7f-92a979af548c.jpg

f2ce769a-d6f4-4710-855d-7756516ca35c.jpg

lemne-furate-plopeni.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Un bancomat a fost aruncat în aer la Arad

Un bancomat a fost aruncat în aer la Arad. Hoţii au provocat o explozie, pentru a fura banii de la o sucursală dintr-un centru comercial. O explozie a fost provocată, în noaptea de duminică spre...