fbpx

ambulante-prahova.jpg

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit o veste bună la sfârșit de an. Săptămâna aceasta vor fi repartizate în județ 13 ambulanțe noi, tip B, dintre care una cu tracțiune integrală. Vestea este cu atât mai bună cu cât 90% din parcul auto al SAJ Prahova are gradul de uzură depășit, în contextul în care, anual, în medie, medicii și asistenții participă la peste 150.000 de intervenții de salvare de vieți.

Fie că vorbim de accidente rutiere sau feroviare, de incendii, de tentative de suicid sau pur și simplu de cazuri medicale, personalul de la SAJ Prahova este în prima linie. Însă intervenția promptă, în situații de urgență, depinde inclusiv de parcul auto. 

După ce anul trecut a existat o întreagă tevatură legată de modul în care urmau să fie achiziționate ambulanțele, prahovenii au parte și de o veste bună. Asta pentru că la finele acestei săptămâni sunt așteptate să sosească 13 ambulanțe noi la SAJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ambulanțele au fost achiziționate, în cadrul programului național, derulat de Guvernul României, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ambulanțele sunt dotate cu defibrilator și vor putea fi utilizate în situațiile de urgență. Una dintre 13 ambulanțe este cu tracțiune 4x4. Noile mijloace de intervenție vor fi repartizate la cele 11 subunități ale SAJ Prahova din județ”, a confirmat pentru Observatorulph.ro dr. Daniel Nicolae, managerul general al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova.

Citește și: 80% din ambulanțele SAJ Prahova au gradul de uzură depășit

Vestea este cu atât mai bună cu cât, la nivelul anului trecut 80% din parcul auto al SAJ Prahova avea gradul de uzură depășit.

Situația s-a înrăutățit și mai mult cu trecerea timpului. Astfel, la finele anului 2018, din totalul de 62 de ambulanțe 90% dintre ele au gradul de uzură depășit.

În mod normal, ambulanțele cu o vechime mai mare de 5 ani nu ar fi trebuit să mai fie folosite pentru intervenții în caz de urgență, ci numai pentru transportul pacienților care nu necesită asistență medicală în regim de urgență.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook