Screen_Shot_2018-12-04_at_14.19.14_63ae4.png

O comună din Prahova a fost pentru o zi cea mai poluată din Europa, potrivit măsurătorilor realizate de Worlds Air Pollution – un proiect care măsoară calitatea aerului din 80 de ţări.

Potrivit libertatea.ro, la momentul indicat, 4 decembrie, ora 14:00, comuna Blejoi era pe primul loc în topul celor mai poluate localităţi din Europa la indicatorul PM 10 – pulberi în suspesie. 

În aceeași zi și calitatea aerului din Ploiești a primit indicativul ”rău”. Detalii aici: Poluare masivă în Ploiești și Blejoi. Panourile de monitorizare s-au înroșit

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poluarea de la Blejoi a fost ulterior confirmată parțial de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova, care are montată chiar în curtea primăriei comunei o staţie de măsurare a indicatorilor privind calitatea aerului.

Aparatul din comună, defect 8 ore în ziua recordului de poluare.

Conform APM Prahova, în condițiile în care valoarea medie zilnică pentru indicatorul PM 10 este, la Blejoi, de 50 micrograme pe metru cub (ug/mc), în data de 1 decembrie, acest indicator a fost de 59,2. În următoarele două zile, indicatorul a „explodat”, ajungând la valori aproape duble faţă de o zi „normală”: 95,63 ug/mc în 2 decembrie şi 95,54 ug/mc în 3 decembrie.

În ziua de 4 decembrie, când harta mondială arăta cote alarmante ale pulberilor în suspensie, aparatul de măsurare de la Blejoi s-a defectat la ora 06.00, fiind repus în funcţiune la ora 14.00 

Citeşte întreaga ştire aici: Măsurătorile mondiale din 4 decembrie au arătat că o comună din Prahova este cea mai poluată localitate din lume!

Screen_Shot_2018-12-04_at_14.19.14_63ae4.png


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.