polei-prahova-drumuri.jpg

Polițiștii din județul Prahova au sancționat, prin acordarea de avertismente, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Consiliul Județean Prahova pentru neasigurarea stării de viabilitate a drumurilor, în condițiile în care, miercuri, s-au produs accidente din cauza poleiului.

Pentru situația de ieri, când anumite drumuri din Prahova s-au transformat în veritabile patinoare, polițiștii au emis trei avertismente pentru Consiliul Județean Prahova și pentru CNAIR. 

Consiliul Județean Prahova a primit două avertismente, pentru drumurile județene care traversează localitățile Brănești și Scorțeni, iar CNAIR a primit avertisment pentru modul în care a avut loc combaterea poleiului pe DN1B, în zona Mizil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În decursul zilei de ieri, în Prahova s-au înregistrat aproximativ 20 de accidente rutiere, 12 dintre ele fiind catalogate ca tamponări, principala cauză fiind poleiul.

Citește și: Record de accidente rutiere, ieri, în Prahova. Principala cauză a fost poleiul

Trebuie precizat însă că situația de ieri a fost una aparte. Prahova s-a aflat sub avertizarea meteo de polei încă de la  primele ore ale dimineții.

Citește și: Pericol pe drumurile din Prahova. Poleiul a provocat mai multe accidente rutiere

Asta pentru că a început să plouă, iar din cauza temperaturilor scăzute s-a format polei pe mai multe drumuri din județ.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.