fbpx

complexul-sf-andrei.jpg

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a anunțat marți că a finalizat ancheta cu privire la evenimentele care au avut loc la Complexul de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești, unde mai mulți angajați au fost acuzați că au avut un comportament agresiv la adresa copiilor instituționalizați. 

Raportul de cercetare al Comisiei constituită la nivelul D.G.A.S.P.C. Prahova, care a realizat cercetarea disciplinară cu privire la modul de organizare și desfășurare a activității în cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești, a fost finalizat în luna noiembrie 2018..

„În urma acestui raport s-a dispus sancționarea disciplinară a șefului de complex și a coordonatorului personalului de specialitate din cadrul Complexului. Având în vedere situația existentă, a fost numită o altă persoană în funcția de șef de complex și s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de beneficiari și reorganizarea grupelor de copii, precum și pentru o nouă organizare a activității personalului, astfel încât să se asigure continuitatea și desfășurarea corespunzătoare a tuturor serviciilor acordate la nivelul Complexului. Prin Dispoziția directorului executiv al D.G.A.S.P.C. Prahova a fost constituită o echipă multidisciplinară, care a realizat evaluarea copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” din Ploiești, urmând ca, pe baza raportului de evaluare întocmit, să se propună măsurile corespunzătoare pentru asigurarea îngrijirii și asistenței de specialitate pentru toți beneficiarii.
Totodată, având în vedere acțiunile desfășurate de către organele de poliție și decizia instanței de judecată cu privire la persoanele cercetate, D.G.A.S.P.C. Prahova a aplicat măsurile legale corespunzătoare prevăzute de art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului și a emis dispoziții de suspendare de drept a contractelor de muncă pe perioada arestului preventiv/controlului judiciar, conform prevederilor art. 50 lit. (g) din Codul Muncii, respectiv art. 52 alin. 1 lit. c1 din Codul Muncii coroborat cu art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, a anunțat DGASPC Prahova

Totodată, a mai precizat DGASPC Prahova, la nivelul instituției s-a demarat procedura de ocupare a postului de medic primar prevăzut în organigrama Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești și se fac demersuri pentru încheierea unui contract de colaborare cu un medic specialist neuropsihiatrie, precum și pentru angajarea de personal de îngrijire pentru posturile devenite vacante în urma demisiilor  înregistrate în cursul lunii noiembrie 2018.

„D.G.A.S.P.C. Prahova își exprimă în continuare toată disponibilitatea și cooperarea în oferirea informațiilor necesare pentru clarificarea cu obiectivitate a oricărei situații de interes public”, se arată într-un comunicat de presă emis de instituție.

.Citește și: Rezultatele anchetei interne la Centrul de copii cu dizabilități Sfântul Andrei din Ploiești. Demisii și sancțiuni disciplinare

Reamintim că întreaga anchetă a plecat după ce Observatorulph.ro a publicat conversațiile scandaloase de pe whatsapp dintre două angajate ale Centrului de copii cu dizabilități Sfântul Andrei din Ploiești, în care una dintre ele oferea sfaturi cum să fure din mâncarea copiilor și cum să-i pedepsească pe copii fără să fie prinsă. În urma dezvăluirilor, polițiștii au efectuat mai multe percheziții.

Citește și: Cum a rezolvat DGASPC Prahova criza de personal de la Centrul Sf. Andrei după ce 11 angajați au primit măsuri preventive din partea instanței

La acea dată, 11 angajați ai Complexului Sf. Andrei au primit măsuri preventive din partea instanței.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg