ursi-localitate-busteni-interventie-jandarmi.jpg

Jandarmii prahoveni au fost în alertă luni noapte, după ce mai multe persoane au reclamat prezența urșilor în orașul Bușteni.

Primul apel la 112 a fost în jurul orelor 19.50. O patrulă din cadrul Detașamentului 8 Jandarmi Sinaia a intervenit pe strada Victoriei din orașul Bușteni pentru îndepărtarea unei ursoaice cu trei pui.

„Patrula de jandarmi a acționat pentru îndepărtarea animalelor prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase de pe autospeciala din dotare. Animalele au fost îndepărtate în siguranță din zonă semnalată, patrula rămânând în zonă pentru monitorizare, întrucât era o oră când majoritatea populației din zonă revine de la serviciu. Pe timpul monitorizării zonei, patrula a mai îndepărtat de pe strada Cezar Petrescu o ursoaică cu doi pui”, a precizat. IJJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dată fiind prezența urșilor în localitate, jandarmii recomandă populației să apeleze numărul unic de urgență 112 când observă animale sălbatice în zona de locuințe, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.