fbpx

hipotermie-prahova-spital.jpg

Trei adulți și un copil au ajuns în ultimele zile la spitalele din Prahova din cauza hipotermiei și a degerăturilor. Medicii spun că hipotermia se poate instala rapid din cauza gerului, iar în cazurile severe scăderea temperaturii corpului poate să se soldeze chiar cu deces. 

Ultimul caz de hipotermie a fost înregistrat duminică noapte, când o femeie în vârstă de 73 de ani a avut nevoie de ajutorul medicilor de la SAJ Prahova. O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, povestind că o femeie în vârstă de 73 de ani, din Valea Dulce, comuna Bălțești, se simte rău, după ce temperatura corpului i-a coborât sub 35 de grade Celsius. Ajunși la fața locului, medicii au constatat că femeia suferă de hipotermie, motiv pentru care aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgență.

Acesta nu este însă singurul caz de acest fel. Sâmbătă noapte, un copil în vârstă de 3 ani și 6 luni, din Poiana Câmpina, a fost transportat inițial la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Câmpina și, ulterior, la Spitalul de Pediatrie Ploiești, după ce prezenta degerături de gradul III.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un alt caz s-a înregistrat vineri, 30 noiembrie, când o femeie în vârstă de 101 ani, din Lipănești, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești cu hipotermie severă.

Tot vineri, la unitatea medicală a ajuns și un bărbat în vârstă de 85 de ani, din Puchenii Moșneni, diagnosticat tot cu hipotermie severă. 

Evitați expunerea la frig, este sfatul medicilor. Aceștia recomandă populației să poarte îmbrăcăminte adecvată în timpul deplasărilor, fiind interzis consumul de alcool.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg