hipotermie-prahova-spital.jpg

Trei adulți și un copil au ajuns în ultimele zile la spitalele din Prahova din cauza hipotermiei și a degerăturilor. Medicii spun că hipotermia se poate instala rapid din cauza gerului, iar în cazurile severe scăderea temperaturii corpului poate să se soldeze chiar cu deces. 

Ultimul caz de hipotermie a fost înregistrat duminică noapte, când o femeie în vârstă de 73 de ani a avut nevoie de ajutorul medicilor de la SAJ Prahova. O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, povestind că o femeie în vârstă de 73 de ani, din Valea Dulce, comuna Bălțești, se simte rău, după ce temperatura corpului i-a coborât sub 35 de grade Celsius. Ajunși la fața locului, medicii au constatat că femeia suferă de hipotermie, motiv pentru care aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgență.

Acesta nu este însă singurul caz de acest fel. Sâmbătă noapte, un copil în vârstă de 3 ani și 6 luni, din Poiana Câmpina, a fost transportat inițial la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Câmpina și, ulterior, la Spitalul de Pediatrie Ploiești, după ce prezenta degerături de gradul III.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un alt caz s-a înregistrat vineri, 30 noiembrie, când o femeie în vârstă de 101 ani, din Lipănești, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești cu hipotermie severă.

Tot vineri, la unitatea medicală a ajuns și un bărbat în vârstă de 85 de ani, din Puchenii Moșneni, diagnosticat tot cu hipotermie severă. 

Evitați expunerea la frig, este sfatul medicilor. Aceștia recomandă populației să poarte îmbrăcăminte adecvată în timpul deplasărilor, fiind interzis consumul de alcool.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...