images.jpg

Miercuri seară, la Mizil, ISU Prahova va efectua un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie în situația producerii unui seism.

Comunicatul ISU Prahova

Astăzi, 28.11.2018, începând cu ora 18:00, în localitatea prahoveană Mizil se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situația producerii unui seism.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit scenariului exercițiului, la ora 15:00, în România se produce un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, care a  condus la distrugerea și avarierea a numeroase clădiri, rețele de alimentare cu energie electrică, gaze, sisteme de transport și distribuție carburanți, precum și a căilor de transport rutiere. Din primele informații, cea mai afectată localitate din județul Prahova este orașul Mizil, unde se estimează un număr mare de clădiri administrative și de locuit prăbușite sau avariate și zeci de persoane rănite sau dispărute.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Conform situației tactice simulate, Liceul Teoretic Mizil prezintă pericol de prăbușire a elementelor de construcție, iar la etajele superioare ale acestuia se produce un incendiu care surprinde nouă elevi. Totodată, din cauza undelor produse se seism, pe DN1B – E 577 are loc un accident rutier în care sunt implicate trei autovehicule, în urma accidentului rezultând 14 victime.

O altă construcție afectată de unda seismică este Spitalul Orășenesc Mizil, care prezintă pericol major de prăbușire a unei laturi din partea de nord, în consecință impunându-se evacuarea cadrelor medicale și a pacienților, precum și a căutării/salvării persoanelor aflate sub dărâmături. De asemenea, nouă blocuri sunt grav afectate, fiind în pericol de prăbușire.

Pe stadionul orașului Mizil, forțele de intervenție vor organiza o tabără de sinistrați si un punct medical avansat.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 08 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din comuna Plopu - UPDATE

Pompierii militari sunt în alertă sâmbătă noapte după ce focul a izbucnit la o casă din satul Hârsa, comuna Plopu. Incendiul se manifestă violent la întreaga locuință, potrivit ISU Prahova. UPDATE -...

Național
  • Joi, 06 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Patru cutremure în România în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au produs nu mai puțin de patru cutremure în România. Ultimul seism a avut loc ieri seară, la ora 20.03, în județul Buzău, la adâncimea de 137 de kilometri. Primul cutremur s-a...