fbpx

images.jpg

Miercuri seară, la Mizil, ISU Prahova va efectua un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie în situația producerii unui seism.

Comunicatul ISU Prahova

Astăzi, 28.11.2018, începând cu ora 18:00, în localitatea prahoveană Mizil se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situația producerii unui seism.

Potrivit scenariului exercițiului, la ora 15:00, în România se produce un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, care a  condus la distrugerea și avarierea a numeroase clădiri, rețele de alimentare cu energie electrică, gaze, sisteme de transport și distribuție carburanți, precum și a căilor de transport rutiere. Din primele informații, cea mai afectată localitate din județul Prahova este orașul Mizil, unde se estimează un număr mare de clădiri administrative și de locuit prăbușite sau avariate și zeci de persoane rănite sau dispărute.

Conform situației tactice simulate, Liceul Teoretic Mizil prezintă pericol de prăbușire a elementelor de construcție, iar la etajele superioare ale acestuia se produce un incendiu care surprinde nouă elevi. Totodată, din cauza undelor produse se seism, pe DN1B – E 577 are loc un accident rutier în care sunt implicate trei autovehicule, în urma accidentului rezultând 14 victime.

O altă construcție afectată de unda seismică este Spitalul Orășenesc Mizil, care prezintă pericol major de prăbușire a unei laturi din partea de nord, în consecință impunându-se evacuarea cadrelor medicale și a pacienților, precum și a căutării/salvării persoanelor aflate sub dărâmături. De asemenea, nouă blocuri sunt grav afectate, fiind în pericol de prăbușire.

Pe stadionul orașului Mizil, forțele de intervenție vor organiza o tabără de sinistrați si un punct medical avansat.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg