tudose.jpg

Echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii la ediția a X-a a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria: trei medalii de argint și patru medalii de bronz, a anunțat Ministerul Educației. Printre cei care au reușit să obțină rezultate deosebite se numără și ploieșteanca Maria - Alexa Tudose, elevă a Colegiului Național IL Caragiale Ploiești.

Maria-Alexa Tudose, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, a obținut medalie de argint la Turneul Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria. 

Luna trecută, Maria-Alexa Tudose a fost declarată, la Ploiești, eleva anului, ca urmare a rezultatelor obținute la competițiile internaționale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Maria Alexa Tudose, „elevul anului” în Ploiești

Medalii de argint au obținut la această competiție și Theodor - Pierre Moroianu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Cei patru laureați cu bronz sunt Tiberiu Ioan Mușat (clasa a IX-a), Matei Tinca (clasa a IX-a) și Luca Mihnea Metehău (clasa a VII-a), toți elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu" din București, și Eduard Valentin Dumitrescul (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Suceava). Din echipa de juniori a făcut parte și Alexandru Raul Todoran (clasa a VI-a/Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie).

„Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și Dan Octavian Dumitrașcu (Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung), respectiv de Radu Muntean, student al Universității din București”, a precizat Ministerul Educației.

Competiția s-a desfășurat în localitatea Shumen, în perioada 21-25 noiembrie, cu participarea a peste 60 de concurenți (seniori și juniori) din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Elveția, Moldova, Polonia, România și Serbia.

alexa-tudose-caragiale-medalie-argint.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.