Drapelul României, arborat greșit la Câmpina. ”E un catarg orizontal”

0
imgnews_79cb0a29-e301-4719-a17c-0013fe19f175.jpg

imgnews_79cb0a29-e301-4719-a17c-0013fe19f175.jpg

Drapelele de pe catargele de la intrările în municipiul Câmpina din DN1 și dinspre Cornu au generat multe dezbateri după ce noi am prezentat modul în care acestea au fost arborate. De pe rețelele de socializare, discuțiile s-au mutat în plenul Consiliului Local, la ședința din 21 noiembrie 2018. Și este foarte bine că s-a întâmplat așa pentru că, astfel, am avut și noi ocazia să aflăm că drapelele sunt montate corect, verticale, pe catarg… orizontal. A spus-o chiar Iulian Anton, directorul Direcției Juridice și de Personal din Primăria Câmpina.

Vă reamintim că problema cu noile drapele este la tricolor, acesta fiind arborat cu culorile aliniate una sub alta și nu una lângă alta, cu albastru lângă lance (sau catarg), galben la mijloc și roșu în exterior, așa cum prevede clar Constituția României, la Art. 12.

În plenul Consiliului Local, subiectul a fost deschis de consilierul Daniel Ioniță, care a menționat prevederea din Constituția României și a întrebat dacă nu cumva s-ar impune schimbarea modului în care a fost arborat drapelul național. După ce viceprimarul Adrian Pițigoi și secretarul Elena Moldoveanu au evitat elegant răspunsul, a venit momentul serii.

Directorul Direcției Juridice din cadrul Primăriei Câmpina, Iulian Anton, a încercat să-i convingă pe consilieri că nu e nicio problemă, pentru că există o prevedere într-o lege din 1994 care permite o astfel de arborare a drapelului național. Iulian Anton a mai vorbit și despre „catargul care poate fi și orizontal”.

Citește continuarea pe campinatv.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău