imgnews_79cb0a29-e301-4719-a17c-0013fe19f175.jpg

Drapelele de pe catargele de la intrările în municipiul Câmpina din DN1 și dinspre Cornu au generat multe dezbateri după ce noi am prezentat modul în care acestea au fost arborate. De pe rețelele de socializare, discuțiile s-au mutat în plenul Consiliului Local, la ședința din 21 noiembrie 2018. Și este foarte bine că s-a întâmplat așa pentru că, astfel, am avut și noi ocazia să aflăm că drapelele sunt montate corect, verticale, pe catarg... orizontal. A spus-o chiar Iulian Anton, directorul Direcției Juridice și de Personal din Primăria Câmpina.

Vă reamintim că problema cu noile drapele este la tricolor, acesta fiind arborat cu culorile aliniate una sub alta și nu una lângă alta, cu albastru lângă lance (sau catarg), galben la mijloc și roșu în exterior, așa cum prevede clar Constituția României, la Art. 12.

În plenul Consiliului Local, subiectul a fost deschis de consilierul Daniel Ioniță, care a menționat prevederea din Constituția României și a întrebat dacă nu cumva s-ar impune schimbarea modului în care a fost arborat drapelul național. După ce viceprimarul Adrian Pițigoi și secretarul Elena Moldoveanu au evitat elegant răspunsul, a venit momentul serii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Directorul Direcției Juridice din cadrul Primăriei Câmpina, Iulian Anton, a încercat să-i convingă pe consilieri că nu e nicio problemă, pentru că există o prevedere într-o lege din 1994 care permite o astfel de arborare a drapelului național. Iulian Anton a mai vorbit și despre "catargul care poate fi și orizontal".

Citește continuarea pe campinatv.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Concert Holograf, de Revelion, la Câmpina

Cunoscuta formație Holograf și tânărul solist Florin Cîrciu vor cânta la Câmpina, de Revelion. Acestea sunt numele care se vor afla pe afișul evenimentului organizat și finanțat de administrația...