sfinx-bucegi.jpg

În fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de turiști aleg să meargă pe platoul Bucegi, în ciuda condițiilor meteo dificile, pentru a fi martori la un fenomen straniu legat de apusul soarelui deasupra Sfinxului. Anul trecut, 60 de turiști au rămas blocați în zonă din cauza condițiilor meteo deosebite.

Salvamontiștii din Dâmbovița au lansat încă de acum câteva zile un set de recomandări pentru turiștii care se aventurează să ajungă pe Platoul Bucegi.

„Aducem la cunoștință turiștilor ce doresc să participe la ziua Sfinxului, în data de 28.11.2018, să fie echipați corespunzător pentru sezonul de iarnă și să aibă asupra lor lanterne, frontale, traseul Peștera - Babele fiind marcat cu bandă reflectorizantă”, au precizat, pe o rețea de socializare, salvamontiștii din Dâmbovița.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La rândul lor, jandarmii montani din Prahova sunt pregătiți să intervină în cazul unor evenimente nedorite. Astfel, două patrule, una la Babele și alta la Piatra Arsă vor prelua toate apelurile venite pe 112.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Precizăm însă că în Prahova este în vigoare un cod galben de ninsori abundente și vânt puternic, atenționare valabilă până în această noapte, la ora 20.00. Ulterior, va intra în vigoare o informare meteorologică de vreme rea, valabilă până vineri, la ora 10.00.

În acest interval se vor înregistra intensificări ale vântului și local zăpada va fi spulberată în sud-estul teritoriului. Totodată, vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

Citește și: 60 de turiști au rămas blocați pe platoul Bucegi. Vor fi coborâți pe rând de salvamontiști

Anul trecut, mai mulți turiști au avut nevoie de ajutor după ce nu au m ai putut înainta din cauza condițiilor meteo deosebite.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, este sărbătorită Ziua Sfinxului, dată la care, iubitorii muntelui susțin că, la apus, razele soarelui formează o piramidă deasupra formațiunii geologice.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.