fbpx

sfinx-bucegi.jpg

În fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de turiști aleg să meargă pe platoul Bucegi, în ciuda condițiilor meteo dificile, pentru a fi martori la un fenomen straniu legat de apusul soarelui deasupra Sfinxului. Anul trecut, 60 de turiști au rămas blocați în zonă din cauza condițiilor meteo deosebite.

Salvamontiștii din Dâmbovița au lansat încă de acum câteva zile un set de recomandări pentru turiștii care se aventurează să ajungă pe Platoul Bucegi.

„Aducem la cunoștință turiștilor ce doresc să participe la ziua Sfinxului, în data de 28.11.2018, să fie echipați corespunzător pentru sezonul de iarnă și să aibă asupra lor lanterne, frontale, traseul Peștera - Babele fiind marcat cu bandă reflectorizantă”, au precizat, pe o rețea de socializare, salvamontiștii din Dâmbovița.

La rândul lor, jandarmii montani din Prahova sunt pregătiți să intervină în cazul unor evenimente nedorite. Astfel, două patrule, una la Babele și alta la Piatra Arsă vor prelua toate apelurile venite pe 112.

Precizăm însă că în Prahova este în vigoare un cod galben de ninsori abundente și vânt puternic, atenționare valabilă până în această noapte, la ora 20.00. Ulterior, va intra în vigoare o informare meteorologică de vreme rea, valabilă până vineri, la ora 10.00.

În acest interval se vor înregistra intensificări ale vântului și local zăpada va fi spulberată în sud-estul teritoriului. Totodată, vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

Citește și: 60 de turiști au rămas blocați pe platoul Bucegi. Vor fi coborâți pe rând de salvamontiști

Anul trecut, mai mulți turiști au avut nevoie de ajutor după ce nu au m ai putut înainta din cauza condițiilor meteo deosebite.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, este sărbătorită Ziua Sfinxului, dată la care, iubitorii muntelui susțin că, la apus, razele soarelui formează o piramidă deasupra formațiunii geologice.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg