ipj-prahova-dosar-penal.jpg

Facturi fiscale de la societăți fantomă. Acesta a fost planul prin care un tânăr în vârstă de 25 de ani a încercat să se sustragă de la plata TVA și a impozitului pe profit.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au definitivat cercetările într-un dosarul penal privind un tânăr în vârstă de 25 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. 

„Din probatoriul administrat, s-a stabilit faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale de la societăți fantomă, în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul consolidat al statului a TVA şi a impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu în cuantum total de 780.305 lei”, a precizat IPJ Prahova. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întregul prejudiciu a fost recuperat. Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet pentru a dispune măsura care se impune în cauză.


Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.