fbpx

taxa-auto-poluare.jpg

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, prezentă la Ploiești, a declarat că proprietarii de autoturisme vor plăti o contribuție de anul viitor, însă, momentan, nu este stabilit cuantumul acesteia.

„Nu este vorba despre o taxă de poluare sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb am susținut și voi susține în continuare că poluatorul plătește și nu numai în cazul emisiilor de CO2, dar și în cazul deșeurilor și în celelalte cazuri. Cel care poluează trebuie să plătească. Am specificat săptămâna trecută că, în interiorul grupului de lucru, din care fac parte specialiști ai Ministerului Mediului, ai Administrației Fondului de Mediu, ai RAR-ului, Ministerului Transporturilor, Ministerul Finanțelor și Ministerului Justiției, au încercat să găsească o formă finală, bineînțeles consultând și cei doi producători de autovehicule din România și, nu în ultimul rând, cei care, în decursul anilor, au reușit să ne îndrume fiind specialiști în domeniu și care, la ora actuală, au diverse firme de consultanță, astfel încât să nu găsim o formă a unei eventuale contribuții pe care cetățeanul ar trebui să o plătească atunci când emisiile de CO2 ar fi depășite (...)”, a susținut Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a anunțat că această contribuție nu va însemna o singură componentă și că va exista și o perioadă de grație, pentru acomodare, pentru informare și pentru a da posibilitatea cetățenilor „să poată, într-un timp mai scurt sau mai lung, să ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi de 10 ani, care poluează și, în felul acesta să le dăm posibilitate să achiziționeze un autovehicul nepoluant și să apeleze la proiectele Ministerului Mediului, Guvernul României PSD - ALDE, prin Administrația Fondului de Mediu le implementează”, a susținut Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg